CMS Beheer

Het beheer van een website wordt eenvoudig met behulp van een CMS pakket. CMS is de afkorting van de Engelse term "content management system". Met een CMS systeem komt er op uw website een beheerdersgedeelte beschikbaar waarmee u de website kunt aanpassen. Dit beheergedeelte wordt afgeschermd door middel van een inlogscherm.

Een CMS pakket dient te worden geïnstalleerd op uw webhosting pakket of server voordat u  er gebruik van kunt maken. In veel gevallen krijgt u bij uw webhosting pakket toegang tot een controlepaneel waarmee u de populairste CMS systemen vaak zonder moeite kunt installeren. Zo kunt u bij bijvoorbeeld Argeweb kiezen uit 75 verschillende CMS systemen.

Zodra een CMS systeem op uw webhosting pakket of server is geïnstalleerd, kunt u in het beheerdersgedeelte beheerderstaken uitvoeren zoals het aanmaken en vullen van een nieuwe pagina, het plaatsen van een formulier of het aanpassen van het navigatiemenu. Wilt u een afbeelding toevoegen, dan kan dat in het beheerdersgedeelte. U hoeft de afbeelding niet met een FTP programma over te zetten naar de server.

Dit brengt ons bij een aantal belangrijke voordelen van een CMS systeem. U hoeft minder vaak bestanden via FTP over te zetten of aanpassingen te doen aan bestanden op de server. Laat u iemand anders (tijdelijk) aan de website werken, dan hoeft u niet de FTP gegevens te geven. U maakt simpelweg een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor deze persoon. U hoeft dus ook niet uw eigen inloggegevens van het beheerdersgedeelte te geven.