Beheer Website

Voor het beheer van uw website hoeft u niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Er zijn voldoende systemen waarmee u het beheer van uw website kunt doen. Een dergelijk systeem wordt doorgaans een CMS systeem genoemd. CMS is de afkorting van "content management systeem". De inhoud van de website wordt met een CMS systeem aangepast in een speciaal beheergedeelte van de website. Tot dit beheergedeelte krijgt u alleen toegang wanneer u de juiste inloggegevens invoert.

Websitebeheer is ook mogelijk op een website zonder CMS systeem. Aanpassingen op de website zult u dan moeten doen via de HTML bestanden op de server. Hiervoor is enige technische kennis noodzakelijk. De kans op fouten is groter wanneer men geen CMS systeem gebruikt. Een verkeerde aanpassing kan invloed hebben op de lay-out van de gehele website. De website kan dan verkeerd worden weergegeven of zelfs helemaal niet worden weergegeven. Men moet een goede reden hebben om geen CMS systeem te gebruiken.

Wellicht denkt u dat het lastig is om een CMS systeem te installeren. Om die reden is de installatie gratis op één website naar keuze wanneer u het CMS pakket van Vrolijk Internet Services aanschaft. Er kan demo content op de website worden geïnstalleerd, zodat u een structuur hebt om mee te werken. U hoeft dan de content alleen maar aan te passen naar uw eigen situatie.